Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diplomový projekt (M-STG, obrábění) (FSI-HD1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-HD1 - Diplomový projekt (M-STG, obrábění), Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zdokonalení schopností a znalostí studentů při práci s informacemi z různých pramenů, s využitím počítačové podpory. Procvičování schopnosti plánování, organizace a řízení, výběru variant, správného rozhodování a uživatelského zpracování technicko-ekonomických nebo organizačních podkladů a informací. Použití analytických a hodnotících metod řešení zadaného problému, vedoucích k návrhu nového systému nebo procesu s cílovými charakteristikami. Implementace získaných znalostí a schopností na reálném prostředí technického zadání. Technická zpráva je vypracována pod odborným dohledem vedoucího cvičení a vedoucího diplomové práce. V jejím rámci mohou být řešeny úvodní, případně dílčí problémy, které budou dále rozpracovávány v diplomové práci. Technická zpráva je recenzována určeným recenzentem a student jí musí obhájit před studijní skupinou.Samostatné vypracování technicko-ekonomického nebo organizačního finálního projektu na dané téma, se splněním požadavků a zásad kladených na vypracování technických dokumentací.

Osnova

1. Úvod do psaní diplomových prací2. Práce s odbornou literaturou3. Bibliografické citace4. Psaní tabulek5. Psaní a úpravy rovnic6. Kreslení diagramů7. Psaní technologických postupů8. Návrh experimentu9. Zpracování naměřených dat10. Ekonomické vyhodnocení dosažených výsledků11. Diskuze výsledků, porovnání s literaturou12. Příprava psané prezentace13. Orální prezentace, zásady rétoriky.

Literatura

ČSN ISO 5966 - Formální úprava vědeckých a technických zpráv. Český normalizační institut, Praha, 1995. 32 s. MDT 06.055.ČSN ISO 7144 - Formální úprava disertací a podobných dokumentů. Český normalizační institut, Praha, 1996. 21 s. ICS 01.140.20.KOCMAN, K., NĚMEČEK, P. a kol. Aktuální příručka pro technický úsek. Verlag Dashöfer, Praha, 1998.ČSN ISO 7144 - Formální úprava disertací a podobných dokumentů. Český normalizační institut, Praha, 1996. 21 s. ICS 01.140.20.MELOUN, M., MILITKÝ, J. Statistické zpracování experimentálních dat. PLUS s.r.o. Praha, 1994. 839 s. ISBN 80-85297-56-6.ČSN ISO 690. Bibliografické citace. Obsah, forma a struktura. Český normalizační institut, 1996.http://knihovna.fme.vutbr.cz/?iddm=640

Požadavky

Předpokládají se znalosti získané v průběhu předchozího studia, zejména v těchto oblastech: teorie a technologie obrábění, nauka o materiálu, metrologie, matematika, fyzika, angličtina.

Garant

prof. Ing. Miroslav Píška, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miroslav Píška, CSc.