Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k diplomové práci (M-STM) (FSI-HD8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-HD8 - Seminář k diplomové práci (M-STM), Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmetu je poskytnout studentům základní poznatky o metodice a technice vědecké práce v oboru, o postupu v jednotlivých etapách zpracování diplomové práce, o informační studijní přípravě, konečné formulaci, redakci a úpravě diplomové práce. Seminární formou procvičit konkrétní postupy při zpracování DP. Na závěr semináře seznámit studenty s požadavky a průběhem obhajoby diplomové práce.

Osnova

1. Úvod do psaní diplomových prací2. Práce s odbornou literaturou3. Bibliografické citace4. Psaní tabulek5. Psaní a úpravy rovnic6. Kreslení diagramů7. Psaní technologických postupů8. Návrh experimentu9. Zpracování naměřených dat10. Ekonomické vyhodnocení dosažených výsledků11. Diskuze výsledků, porovnání s literaturou12. Příprava psané prezentace13. Orální prezentace, zásady rétoriky.

Literatura

Odborné časopisyBOLDIŠ, Petr. Bibliografické citace dokumentu podle ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690-2: Část 1 – Citace: metodika a obecná pravidla. Verze 3.3.Internet http://knihovna.fme.vutbr.cz/?iddm=640

Požadavky

Předpokládají se znalosti získané v průběhu předchozího studia, zejména v těchto oblastech: teorie a technologie obrábění, nauka o materiálu, metrologie, matematika, fyzika, angličtina.

Garant

prof. Ing. Miroslav Píška, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miroslav Píška, CSc.