Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňová soustava (FSI-HDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-HDS - Daňová soustava, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu je, aby si studenti osvojili u jednotlivých daní kdo je poplatníkem daně, co je a co není předmětem daně, sazby daně, co je základem daně, jak se daň vypočítá, osvobození od daně, povinnosti a práva daňových subjektů a správce daně a pravidla pro platby pojistného na sociální a zdravotní pojištění.

Osnova

Základy daňové teoriePřímé a nepřímé daněDPFODPPOsilniční daňdaň z nemovitostíostatní přímé daně

Literatura

Vybíhal, V.: Daně z příjmů , Praha, Grada Publishing s.r.o.Sbírka daňových zákonů v úplném platném znění.Zákon č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti, vzpp.Pelech, P.: Zdanění mezd, platů a ostatních příjmů ze závislé činnosti, Olomouc, AnagKolektiv autorů: Abeceda mzdové účetní, Ostrava, Anag, spol. s r.o..Zákon č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, vzpp.Svátková, S.: Bakalářské minimum z daní, 1. vydání, Praha, Trizonia1

Požadavky

Student musí mít povědomí o základních právních předpisech ČR a o elementárních principech účetnictví

Garant

doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D.