Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie metalurgických procesů (FSI-HPC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-HPC - Teorie metalurgických procesů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Teorie metalurgických procesů je seznámit studenty stermodynamickými základy metalurgických procesů tak, aby je byli schopniaplikovat při vytváření matematických modelů těchto procesů s cílemjejich cílevědomého řízení na základě predikce průběhu případněrovnováhy.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Hae-Geon Lee: Chemical Thermodynamics for Metals and Materials,1st ed. London: Imperial College Press. 1999Myslivec,T.: Fyzikálně chemické základy ocelářství. 2.vyd. Praha: SNTL. 1971Komorová,L., Imriš,I.: Termodynamika v hutníctve. 1. vyd. Bratislava: Alfa. 1989Turkdogan,E.T.: Fundamentals of Steelmaking, 1st ed. London: The Institute of Materials. 1996.Brdička,R., Dvořák,J.: Základy fysikální chemie. 2. vyd. Praha: Academia. 1977Moore,W.J.: Physical Chemistry, 4th ed. New Jersey: Prentice-Hall, Inc. 1972

Požadavky

Student musí mít znalosti z anorganické chemie (kvalitativní a kvantitativní stránka chemických reakcí a jejich energetika), z termomechaniky (1. zákon termodynamiky - teplo, práce, vnitřní energie, entalpie. 2. zák.termodynamiky – entropie), základů algoritmického myšlení a strukturovaného přístupu k řešení problémů a práce s PC pod operačním systémem Windows.

Garant

prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ladislav Zemčík, CSc.