Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora technologie (FSI-HPT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-HPT - Počítačová podpora technologie, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu je získání přehledu o možnostech využití počítačové podpory v technologii a získání základů stylu práce v jednotlivých oblastech této problematiky. Studenti budou mít přehled co mohou očekávat od výsledků počítačové podpory v praxi . Naučí se spravně zadávat podklady pro případnou spolupráci s odborníky v oboru informatiky při řešení případů, kde je tato spolupráce nutná .

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Bejček,V. a kolektiv: CIM poč.podp.výrob.procesu,VUT Brno,2003Bibba,A.: Form 2d,Quantor ,2001Šimeček,P.,Hajduk,D.: Formfem,ITA Ostrava,2004Stiebounov,S.: Q Form,Quantor,2003Hrubý,J., Petruželka,J.,: Výpočetní metody ve tváření, VŠB TU Ostrava, 2005Král,F.: Norms,PO-NOR-KA Praha,2004Kříž,R., Vávra,P.: CIM - Počítačová podpora výrobního procesu, SCIENTIA spol s.r.o., Praha, 2001Kopřiva,M.: Počítačová podpora technologie, Sylabus. Studijní opory FSI VUT Brno, 2003Kopřiva, M.: Specifické činnosti v simulačním software, Sylabus. Studijní opora FSI VUT Brno, 2004Brebbia,C.: The boundary element method for ingineers, Penetch Press, London 1999

Požadavky

Základní znalost strojírenské technologie a počítačová gramotnost.

Garant

doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Daněk, CSc.Ing. Tomáš RichterIng. Jan ŘiháčekIng. Mojmír Vaněk