Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie tváření (FSI-HTA-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-HTA-K - Teorie tváření, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Hlavním cílem předmětu "Teorie tváření" je vybavit studenty teoretickým základem a metodikouk řešení technologií tváření na fyzikálních principech plastické deformace a na teorii plasticity. Úkolem předmětu je studentům poskytnout znalosti, které jsou nezbytné pro tvůrčí a komplexní inženýrské řešení technologií tvářecích procesů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

ASMI H.C.: Matals Handbook Ninth Edition, Vol.14, Forming and Forging, Metals Park Ohio 44073, 1973FOREJT M.: Teorie tváření. 2.vydani. CERM Akadem.nakl. Brno, 2004. 168 s. ISBN 80-214-2764-7.FOREJT, M.: Teorie tváření- Návody do cvičení, Sylabus. Studijni opory FSI VUT Brno, 2004LANGE,K.:Handbook of Metal Forming.1st ed.McGraw-Hill Book Comp., New York, London, Hamburg, 1985. 1236p.ISBN 0-07-036285-8FARLÍK A.-ONDRÁČEK E.: Teorie dynamického tváření. SNTL Praha, 1968MIELNIK E.M.: Metalworking Science and Engineering. McGraw-Hill Book Comp., 1991

Požadavky

Předpokladem úspěšného zvládnutí předmětu jsou znalosti z aplikované matematiky a fyziky, nauky o materiálu, pružnosti, pevnosti a plasticity a přehled o technologiích tváření.

Garant

prof. Ing. Milan Forejt, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Milan Forejt, CSc.