Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výrobní stroje (FSI-HVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-HVS - Výrobní stroje, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získání přehledu o obráběcích a tvářecích strojích, jejich funkci, vlastnostech a možnostech využití pro průmyslovou praxi

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Rudolf,B., Kopecký,M. Tvářecí stroje, SNTL Praha, 1979 (CS)Novotný,K.:: Výrobní stroje-tváření, , 0 (CS)Hýsek, R.:: Tvářecí stroje, , 0 (CS)Schuler. Handbuch der Umformtechnik, Springer, 1996 (DE)BERNÍK P. a PÍČ J. Obráběcí stroje - konstrukce a výpočty. 2. vydání. Praha: SNTL, 1986. ISBN 04-235-86. (CS)MAREK JIŘÍ A KOLEKTIV. Konstrukce CNC obráběcích strojů III. MM speciál. Praha:MM publishing, s.r.o.,2014. s.610. ISBN: 978-80-260-6780-1. (CS)WECK MANFRED und BRECHER CHRISTIAN. Werkzeugmaschinen Konstruktion und Berechnung. Berlin: Springer-Verlag Berlin, 2006. ISBN 978-3-540-22502-7. (DE)

Požadavky

Znalost technologie obrábění a tváření. Znalost fyzikálních zákonů, statiky, kinematiky a dynamiky. Znalost pevnostních výpočtů, základy mechanizace a automatizace. Aplikace výrobních strojů ve výrobních linkách.

Garant

doc. Ing. Milan Dvořák, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Milan Dvořák, CSc.Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D.Ing. Dominik HermanskýIng. Ladislav Žák, Ph.D.