Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy techniky vnitřního prostředí budov (FSI-IZR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-IZR - Základy techniky vnitřního prostředí budov, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základem techniky využívané k vytváření optimálního stavu vnitřního prostředí budov, s návrhem a provozem zařízení pro úpravu tepelného stavu prostředí, vlhkosti i čistoty vzduchu (zařízení vytápěcí, větrací, klimatizační), s fyziologickými účinky hluku a s technickými prostředky pro snižování hluku v pracovním prostředí.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Rosaler, R. C.:HVAC Handbook. McGraw-Hill. New York 2004McQuiston, F.C. - Parker, J.D. - Spitler, J.D.: Heating, Ventilating, and Air Conditioning. Analysis and Design. John Wiley and Sons, Inc. 2005 Nový,R.: Hluk a chvění. Vydavatelství ČVUT, Praha 2009Nový, R. a kol. Technika prostředí. Vydavatelství ČVUT, Praha 2000Mc.Quiston.F.C.- Parker,J.D.- Spitler,J.D.: Heating, Ventilating, and Air Conditioning. John Wiley and Sons, 2005Janotková, E.: Technika prostředí. Studijní materiál FSI VUT v Brně, Brno 2010. Dostupné z: http://ottp.fme.vutbr.cz/vyuka/technikaprostredi/Sylaby TP6.pdfJanotková, E.: Technika prostředí - 1. a 2. část [online]. 1. upravené vyd. Brno: FSI VUT v Brně, 2014. Dostupné z: http://studyenergyweb.fme.vutbr.cz/technika-prostredi/technika-prostredi. (CS)

Požadavky

Základní znalosti z fyziky, matematiky a termomechaniky.

Garant

doc. Ing. Eva Janotková, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Eva Janotková, CSc.