Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy modelování 3D (FSI-K3D)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-K3D - Základy modelování 3D, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenty samostatné tvorbě prostorových modelů součástí a následné tvorbě výkresové dokumentace. Díky těmto znalostem se zvýší jejich cena na trhu práce, či budou míti větší šanci uplatnění. Studenti si osvojí práci se software SolidWorks a získají tak základ pro práci s libovolnými 3D modeláři.

Osnova

1. týden - seznámení studentů s nejvíce používanými 3D modeláři - seznámení se s pracovním prostředím programu Solid Works - ovládání programu2. týden - prvky pro tvorbu 2D geometrie - možnost vazeb - příklady na procvičení3. týden - základní prvky pro tvorbu 3D geometrie - příklady na procvičení 4. týden - speciální prvky pro tvorbu 3D geometrie - zadávání fyzikálních vlastností modelu - příklady na procvičení 5. týden - tvorba náročnějších modelů - příklady na procvičení6. týden - tvorba plechových dílů - práce s plochami - příklady na procvičení7. týden - tvorba forem - možnost svařování - příklady na procvičení8. týden - příklady na procvičení9. týden - tvorba sestav - příklady na procvičení10. týden - tvorba sestav - ukázky možností animací - příklady na procvičení11. týden - tvorba výkresové dokumentace - příklady na procvičení12. týden - tvorba výkresové dokumentace - příklady na procvičení13. týden - ukázky dalších možností software - jednoduché napěťové analýzy pomocí COSMOSXpress

Literatura

Technické kreslení podle mezinárodních norem, Drastík František, Montanex 1994.Students courseware component of Solidworks software.VLÁČILOVÁ, Hana, Milena VILÍMKOVÁ a Lukáš HENCL. SolidWorks. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2006, 319 s. ISBN 80-251-1314-0.

Požadavky

Základní znalosti konstruování pomocí PC.

Garant

Ing. Richard Nekvasil, Ph.D.

Vyučující

Ing. Richard Nekvasil, Ph.D.