Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Energie a emise (FSI-KEE-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-KEE-A - Energie a emise, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Účel předmětu "Energie & emise" a s tím spojené cíle jsou následující:- Naučit se aplikovat znalosti z teoretických i praktických předmětů (např. návaznost na "Tepelné pochody").- Ukázat, že zajištění priorit redukce spotřeby energie a koncentrace škodlivých emisí není možná bez odborných znalostí.- Seznámit se s nejnovějšími metodami v dané oblasti využívanými ve světě a originálními přístupy vyvinutými na pracovišti vyučujících.- Naučit studenty orientovat se v odborné literatuře, především zahraniční.- Seznámit se s řešením případů z oblasti praktických aplikací.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Linnhoff B. et al.: User Guide on Process Integration for the Efficient Use of Energy, IChemE, Rugby, U.K. (1982), latest updated reprint (1994).Smith R.: Chemical Process Design, McGraw-Hill (1995).Hewitt G. F.-Shires G. L.-Bott T. R. : Process Heat Transfer, CRC Press (1998).Rogers, Mayhew: Engineering Thermodynamics, Work&Heat transfer, 4 th. edition, 1992, ISBN 0-582-04566-5Lee, S. et al. Handbook of Alternative Fuel Technologies. CRC Press. 2007. (EN)Klemeš, J. J. (ed.). Handbook of Process Integration (PI). Woodhead Publishing. 2013. (EN)

Požadavky

Základní znalosti z předmětů absolvovaných v předchozím semestru, zejména tepelných pochodů.

Garant

prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c.

Vyučující

prof. Ing. Petr Stehlík, CSc., dr. h. c.