Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Experimentální metody (FSI-KEM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-KEM - Experimentální metody, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

V přednáškové části je cílem seznámit posluchače s možností měření základních fyzikálních veličin významných v procesním inženýrství a s principy v technické praxi používaných přístrojů. Úkolem je, aby si posluchači uvědomili význam experimentálních metod jako jediného způsobuověření teoretických poznatků a naopak experimentu jako výchozího prvkupro vytváření teorie jednotkových operací v procesním inženýrství.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Perry, R. H. Chilton, C. H.: Chemical Engineers Handbook, McGraw-H..2008. (CS)Mason R.L., Gunst R.F., Hess J.L., Statistical Design and Analysis of Experiments with Applications to Engineering and Science, USA, Wiley, 2003, ISBN 0-471-37216-1. (EN)Medek.J.: Experimentální metody, skripta Vysoké učení technické, Brno, 1988 (CS)Pavelek.M.-Štětina.J: Experimentální metody v technice prostředí /Brno :Akademické nakladatelství CERM,2007. 3. vyd. 215 s. ISBN 978-80-214-3426-4 [SYSNO: 000078250] (CS)Řezníček.R.: Visualizace proudění. Academia, Praha, 1972. (CS)Medek J, Moláček M.,Uherek J. : Experimentální práce, skripta VUT Brno, 1997, ISBN 80-214-0969-X (CS)

Požadavky

Předpokládají se znalosti z fyziky, mechaniky a chemie na úrovni přednášek pro studenty studia FSI VUT

Garant

Ing. Zdeněk Němec, CSc.

Vyučující

Ing. Zdeněk Němec, CSc.