Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Navrhování procesních a energetických systémů (FSI-KNP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-KNP - Navrhování procesních a energetických systémů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je příprava posluchače na praktickou činnost procesního inženýra. Posluchač bude seznámen s dostupnými metodami a technikami pro návrh procesních a energetických systémů a jejich individuálních zařízení a jejich praktickou aplikací s využitím profesionálních softwarových produktů pro podporu návrhových činností.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

VDI-Gesellschaft Verfahrenstechnik und Chemieingenieurwesen Editor: VDI-Heat Atlas, 2nd. edition, Springer-Verlag Berlin Heidelberg (2010).VDI-Heat Atlas, 2nd edition, Springer-Verlag Berlin Heidelberg, 2010Kizlink, J.: Technologie chemických látek I. a II. díl, VUT Brno, 2001Wells,G.L. & Rose,L.M.: The Art of Chemical Processes Design, Elsevier, New York, 1986Green, D., W., Perry, R., H., CHEMICAL ENGINEERS´ HANDBOOK, 8 th editon, Mc Graw-Hill International Editions, Chemical Engineering Series,New York, 2007Cengel, Y. A., Cimbala J.M.; Fluid mechanics: fundamentals and applications, 2nd edition, McGraw-Hill Higher Education, Boston, 2010Stehlík, P.: Termofyzikální vlastnosti, VUT Brno, 1992Finlayson B. A.; Introduction to Chemical Engineering Computing, John Wiley and Sons, Hoboken, 2006Babinec, F.: Aplikovaná fyzikální chemie,VUT Brno, 1981White R. E., Subramanian V. R.; Computational Methods in Chemical Engineering with Maple, Springer-Verlag Berlin Heidelberg, 2010

Požadavky

Základní znalosti z předmětů absolvovaných v předchozím semestru, zejména tepelných pochodů a hydraulických pochodů, inženýrské termodynamiky a konstrukce procesních zařízení.

Garant

doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Zdeněk Jegla, Ph.D.