Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spalovací zařízení a výměníky tepla (FSI-LSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-LSZ - Spalovací zařízení a výměníky tepla, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit posluchače se současným stavem a teoretickými návrhy kotlů a výměníků tepla a s moderními směry vývoje těchto zařízení. Po absolvování tohoto předmětu musí být posluchač schopen základního tepelného, aerodynamického a pevnostního výpočtu, nutného k návrhu kotle a výměníku tepla.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Budaj., F.: Parní kotle - podklady pro tepelný výpočet, VUT v Brně, 1992Baláš, M.: Kotle a výměníky tepla, skripta VUT, Brno 2013, druhé vydání, ISBN 978-80-214-4770-7Černý V., Janeba B., Teyssler J.: Parní kotle - technický průvodce č. 32, SNTL, Praha, 1983Effenberger, H.: Dampferzeugung, Springer-Verlag, Berlin, 2000T. Dlouhy, Výpočty kotlů a spalinových výměníků,ČVUT PrahaVILIMEC, L.: Stavba kotlů II. Skripta VŠB-TU Ostrava, 2008. ISBN 978-80-248-1716-3. (CS)VILIMEC, L.: Stavba kotlů I. Skripta VŠB-TU Ostrava. 2002. ISBN 80-248-0076-4. (CS)F.Kreit: The CRC Handbook of Thermal Engineering,CRC Press,London, New York, Washington DC

Požadavky

Termomechanika, přenos tepla a látky.

Garant

doc. Ing. Zdeněk Skála, CSc.

Vyučující

Ing. Marek Baláš, Ph.D.Ing. Michal Špiláček