Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tepelné turbíny II (FSI-LT2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-LT2 - Tepelné turbíny II, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s koncepčním návrhem, podrobným výpočtem i s detailním konstrukčním řešením velkých i malých tepelných turbin a turbokompresorů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Kadrnožka J.:Parní turbiny a kondenzace,skripta VUT 1993Kousal M.:Spalovací turbiny,SNTL Praha 1980Fiedler, J::Parní turbíny, návrh a výpočet. CERM Brno 2013 (CS)Cohen H.-Rogers C.F.C.-Saravanamutto H.I.N.:: Gas Turbine Theorie, , 0Kadrnožka J.:Plynové turbiny a turbokompresory,skripta VUT 1992Ščegljajev A.V.:Parní turbiny I, II,ACADEMIA 1982Ambrož J.:Parní turbiny za změněných podmínek,SNTL Praha 1983Leyzerovich:Large Power Steam Turbines, Pennwel Books, USA2003Horlock, J.H.:Advanced Gas Turbine Cycles. Prgamon Publishing, London 2003Škopek,J.:Parní turbina, ZČU Plzeň 2007

Požadavky

Znalosti ze zdrojů energie, tepelných turbin a kotlů

Garant

doc. Ing. Jan Fiedler, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Jan Fiedler, Dr.