Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdroje a přeměna energie (FSI-LZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-LZP - Zdroje a přeměna energie, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s energetickými zdroji světového hospodářství a s problémy souvisejícími s jejich současným a budoucím využíváním. Studenti si mají uvědomit, že zdroje energie jsou omezené, jejich transformace provází negativní účinky na životní prostředí a jejich využívání proto musí být co nejracionálnější.Musí pochopit ekonomickou a ekologickou provázanost zdrojů energie a jejich spotřeby.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Janotková:Termomechanika,skripta VUT 1995Seymour: Zelená planeta,MF Praha 1993Kazelle,Cenek: Obnovitelné zdroje energie,FCC Public 2002Kaminský:Netradiční zdroje energie,skripta TU-VŠB Ostrava:2000Kolektiv:Obnovitelné zdroje energie,ČEZ a.s.2003Gilbert,Large:Konec Evropské éry,MF-2003G.Kiely:Environmental Engineering,McGraw-Hill.1996KC Agrawal, Industrial Power Engineering Handbook, ISBN: 0-7506-73...Dixon,S.L.:Fluid dynamics and Thermodynamics of Turbomachinery. Pergamon Press, London 2005

Požadavky

Znalosti z fyziky a termomechaniky na úrovni I.stupně TU

Garant

doc. Ing. Jan Fiedler, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Pospíšil, Ph.D.Ing. Marian Brázdil