Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrické vybavení energetických strojů a zařízení (FSI-MEL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-MEL - Elektrické vybavení energetických strojů a zařízení, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se současným stavem elektických zařízení v tepelných, jaderných a vodních elektrárnách a ovládacími a řídicími prvky, užívanými v energetických strojích a zařízeních. Úkolem předmětu je dosažení základních znalostí na takové úrovni, aby studenti byli schopni aplikovat výše uvedená zařízení a jejich komponenty ve své profesi a orientovat se v široké tržní nabídce jednotlivých výrobců.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Elliot,T.C.,CHEN,K.,Swanekamp,R.C.:Standard Handbook of Powerplant Engineering. McGraw-Hill Companies,Inc. ISBN 0-07-019435-1Dorr, H.: Příručka hydrauliky. Svazek 2. Proporcionální technika a servotechnika. Mannesmann Rexroth GmbH, Lohh am Main 1986Matoušek, A.: Elektrárny 1, VUT FEKT, Brno 2002Kadrnožka,J.: Tepelné elektrárny a teplárny. SNTL, Praha 1988

Požadavky

Z8klady dynamiky mechanizmů, základy teorie linerních systémů řízení, základy teorie elektrických strojů a přístrojů, scémata a činnost měničů elektrické energie.

Garant

doc. Ing. Vladislav Singule, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladislav Singule, CSc.