Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aerodynamika a mechanika letu (FSI-OAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-OAM - Aerodynamika a mechanika letu, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem aerodynamické části kurzu je dát studentům základní představy o proudění kolem letadla na základě zákonů proudění vycházejících ze zákonů zachování hmotnosti, pohybu a nergie.Cílem kurzu je objasnit základní úlohy mechaniky letu atmosférických letadel, seznámit studenty s metodami stanovení klasických letových výkonů a posouzení vlivu aerodynamických a propulzních charakteristik na letové výkony.Seznámit studenty s metodami výpočtu parametrů stability a řiditelnosti a naučit studenty posoudit vliv návrhových parametrů letounu na jeho letové vlastnosti.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Prof. V. Brož: Aerodynamika NRAnderson, J., D.: AerodynamicsProf. V. Brož: Aerodynamika VRDaněk,V.: Mechanika letu I - Letové výkony, skripta VUT Brno, 1994Daněk,V.: Mechanika letu I - Letové výkony, skripta VUT Brno, 1994McCormick,B.W.: Aerodynamics,Aeronautics and Flight Mechanics,John Wiley and Sons,New York,1979Ruijgrok,G.J.J.: Elements of Airplane Performance,Delft University Press,1990Etkin,B.,Reid,L.D.: Dynamics of Flight - Stability and Control, John Wiley and Sons,Inc.,New York, 1996Anderson, J.D., Jr., Aircraft performance and design, McGraw-Hill, 1999

Požadavky

Základy vysokoškolské matematiky - diferenciální a integrální počet, obyčejné diferenciální rovnice. Základy obecné mechaniky - silové účinky na tělesa,kinematika, dynamika prostorového pohybu tělesa. Základy termomechaniky, 1. a 2. zákon.

Garant

Ing. Robert Popela, Ph.D.

Vyučující

Ing. Robert Popela, Ph.D.