Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Angličtina v letectví (FSI-OL0)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-OL0 - Angličtina v letectví, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty se zákl. terminologií z oblasti letecké dopravy, leteckého provozu a letadel tak, aby je byli schopni dále aplikovat v praxi. Úkolem je také rozšířit a prohloubit jejich znalosti a zlepšit schopnost komunikace v obecném jazyce.

Osnova

1. Poslech, porozumění (alphabet, telephoning, announcements...)2. Podst.jména, příd.jména, množství.konv.:Pair Work3. Konverzace, Logical games, podmět. a předmět. otázky4. Časy:přít., min., vyjadř. budoucnosti, podmiň. způsob5. Předpřítomný a předminulý č., konv.:Pair Work6. Infinitiv, gerundium, konv.: Tandem7. Činný a trpný rod, kon.: Pair Work8. Časové a účelové věty, kon.: Tandem 9. Podmínkové věty, k.: Task Solution10. U1 - The Atmosphere11. U2 - Lift and Drag12. U3 - The Main Parts of the Aircraft13. U4 - Wing, Tail Unit, Fuselage, zápočty

Literatura

AF Manual: Instrument Flying, , 0Mgr.J.Kudličková: Studijní materiály: Aircraft, , 0A.Matthews, C.Read: Tandem, , 0PhDr.J.Straka-M.Straková: Anglické letecké texty, , 0PhDr.Č.Liškář,CSc. : Angličtina v leteckém provozu I. a II. díl, , 0Walcyn-Jones,P.: Pair Work One, Two, , 0Henry Emery, Andy Roberts: Aviation English for ICAO compliance, Macmillan, 2008, ISBN 978-0-230-02755-8

Požadavky

Znalost gramatiky, slovní zásoby a schopnost komunikace v obecném jazyce na úrovni středně pokročilí (úroveň znalostí získaná po absolvování zkoušky 7az = B1)

Garant

Mgr. Ondřej Vévoda

Vyučující

Mgr. Ondřej Vévoda