Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Stavba letadel (FSI-OSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-OSZ - Stavba letadel, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Stavba letadel je seznámit studenty se základními konstrukčními celky a požadavky na ně kladené z hlediska jejich funkce a pevnosti.Seznámit studenty se zvláštnostmi letecké výroby a technologickými metodami a postupy, jejichž znalost je nezbytná pro specialisty v provozování letadlové techniky.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Čalkovský A.: Konstrukce a pevnost letadel, , 0Cutler J.: Understanding Aircraft Structures, , 0Bruhn, e.f.;Analysis and Design of Flight Vehicle StructuresRoskam J.: Airplane design, , 0Mertl Vl.: Konstrukce letadel, , 0Slavík S.,Stavba letadel, ČVUT, 1999Baker A., Dutton S., Kelly D.: Composite materials for aircraft structures. AIAA, 2004

Požadavky

Základní znalosti fyziky, pevnosti a pružnosti prutů.Základní poznatky o struktuře, fázových přeměnách a vlastnostech kovových konstrukčních materiálů. Základní technologické metody a principy zpracování kovových materiálů - tepelné zpracování, plošné tváření, svařování.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D.

Vyučující

Ing. František Vaněk, Ph.D.doc. Ing. Jaroslav Juračka, Ph.D.