Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Únava a životnost leteckých konstrukcí (FSI-OUZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-OUZ - Únava a životnost leteckých konstrukcí, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení se specifickými metodami řešení problému životnosti leteckých konstrukcí navazující na znalosti získané v předchozích kurzech.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Schijve, J.: Fatigue of Structures and Materials, Springer Science+Business Media, B.V, 2009.Píštěk, A., Kahánek, V.: Pevnost a životnost letadel, skriptum VUT, 1987.Růžička, M., Fidranský, J.: Pevnost a životnost letadel, skriptum ČVUT, 2000.Farahmand, B.: Fatigue and Fracture Mechanics of High Risk Parts, Chapman & Hall, 1997.Kahánek, V.: Únavová životnost letadlových konstrukcí, Alfa Bratislava, 1977.Růžička, M., Hanke, M., Rost, M.: Dynamická pevnost a životnost, skriptum ČVUT, 1992.Vlk, M.: Dynamická pevnost a životnost, skriptum VUT, 1992.Kunz, J.: Základy lomové mechaniky. Skriptum ČVUT, 2000.Swift, T.: Damage Tolerance Technology, Federal Aviation Administration.

Požadavky

Základní poznatky o struktuře a mezních stavech materiálů. Základní znalosti z pružnosti a pevnosti. Přehled o konstrukčním řešení draků letadel. Výpočet zatížení letounu, napjatosti a deformace tenkostěnných leteckých konstrukcí.

Garant

Ing. Petr Augustin, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Augustin, Ph.D.