Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kontrola jakosti odlitků (FSI-PKO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-PKO - Kontrola jakosti odlitků, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními metodami rozboru chemických,fyzikálních, provozně-technologických vlastností slévárenských materiálů, defektoskopickýchzkoušek a jejich aplikací. Měli by se seznámit s principy a systémy zabezpečujícími řízení jakosti ve strojírenských podnicích. Znalostiuplatní při zpracování závěrečného diplomového projektu i v praxi.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Metals Handbook: Volume 10, American Society for Metals, USA, 1998Čech,J.: Technická měření ve slévárenství, VUT FSI Brno, 1990Čech,J.: Vady a kontrola odlitků, VUT FSI Brno, 1991Metals Handbook: Volume 15, American Society for Metals, USA, 1998Mizuno,S.: Řízení jakosti, VP Praha, 1993

Požadavky

Základní znalosti o jakosti a metrologii. Přehled o slévárenských technologiích. Znalosti o materiálu, mechanických a technologických vlastnostech. Základy, principy a jednotky použité v nedestruktivních metodách (Nauka o materiálu, Fyzika).

Garant

doc. Ing. Antonín Záděra, Ph.D.

Vyučující

Ing. Václav Kaňa, Ph.D.