Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spolehlivost dopravních strojů a zařízení (FSI-QDS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-QDS - Spolehlivost dopravních strojů a zařízení, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s moderními přístupy a metodami používanými pro zajištění spolehlivosti u složitých technických systémů a zvláště u dopravních strojů a zařízení. Úkolem předmětu je objasnění základů teorie spolehlivosti a vyložení základních technik používaných při zajišťování spolehlivosti zejména v předvýrobních etapách. Dalším úkolem je objasnění problematiky zkoušek spolehlivosti a vysvětlení vybraných aspektů souvisejících se zajišťováním spolehlivosti v provozu.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Blischke, W. R. & Murthy D. N. P.: Reliability: Modeling, Prediction, and Optimization. New York: John Wiley, 2000.Kececioglu, D.: Reliability Engineering Handbook. Volume 1 & 2. New York: Prentice Hall, 1991.Kececioglu, D.: Reliability Engineering Handbook. Volume 1 & 2. New York: Prentice Hall, 1991.Holub, R.: Zkoušky spolehlivosti. (Stochastické metody). Brno: Vojenská akademie, 1992.Meeker, Q. W. & Escobar L. A.: Statistical Methods for Reliability Data. New York: John Wiley, 1998.Holub, R. & Vintr, Z.: Spolehlivost letadlové techniky [Elektronická učebnice]. Brno: FSI VUT, 2001.Holub, R. & Vintr, Z.: Základy spolehlivosti. Brno: Vojenská akademie, 2002.

Požadavky

Student musí mít základní znalosti z oblasti pravděpodobnosti a statistiky. Dále musí student mít základní znalosti z oblastí konstruování ve strojírenství, mezních stavů materiálů a konstrukcí, mechaniky těles a elektrotechniky.

Garant

prof. Ing. Zdeněk Vintr, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Zdeněk Vintr, CSc.Ing. Michal Vintr, Ph.D.