Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové simulace v automobilovém průmyslu I (FSI-QPA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-QPA - Počítačové simulace v automobilovém průmyslu I, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu Počítačové simulace v automobilovém průmyslu je seznámit studenty se soudobými výpočtovými modely, které jsou pro řešení různých typů úloh aplikovány při vývoji spalovacích motorů a motorových vozidel. Úkolem předmětu je vyložit matematickou a fyzikální podstatu výpočtových modelů, které jsou pro jednotlivé problémy v současnosti zpracovány až do úrovně programových prostředků.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

NORTON, R.L. CAM DESIGN and Manufakturing Handbook. Industrial Press New York 2002. (EN)GENTA, G. Vibration of Structures and Machines. Springer-Verlag 2003 (EN)NORTON, R.L. CAM DESIGN and Manufakturing Handbook. Industrial Press New York 2002 (EN)GENTA, G. Vibration of Structures and Machines. Springer-Verlag 2003 (EN)PÍŠTEK, Václav a ŠTĚTINA, Josef. Výpočetní metody ve stavbě spalovacích motorů. VUT v Brně 1991. (CS)KOLLMANN, F.G. Maschinenakustik. Springer Verlag 2002. (DE)HEISLER, H. Advanced Engine Technology. SAE 2002. (EN)BRAULING, W.J.G. Flugzeugtriebwerke. Springer-Verlag Berlin 2002 (DE)HIERETH, H., PRENNINGER, P. Aufladung der Verbrennungskraftmaschine. Springer, Wien-New York 2003. (DE)KLEIN, Berndt. FEM Grundlagen und Anwendungen der Finite-Element-Methode im Maschinen- und Fahrzeugbau. Springer Verlag, 2012. (DE)

Požadavky

Maticový počet. Diferenciální a integrální počet. Diferenciální rovnice obyčejné a parciální. Technická mechanika, kinematika, dynamika, pružnost a pevnost. Fourierova analýza a Fourierova transformace. Základy metody konečných prvků.povinná korekvizita Dynamika vozidel doporučená korekvizita Traktory

Garant

prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Václav Píštěk, DrSc.Ing. Pavel Ramík