Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Alternativní zdroje energie v mechatronice (FSI-RAE-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-RAE-A - Alternativní zdroje energie v mechatronice, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s principy a perspektivními metodami získávání elektrické energie z okolního prostředí, tzn. metodami elektromechanické přeměny, s fotovoltaickými články a termoelektrickými generátory. Důraz je kladen na porozumění fyzikálním principům elektromechanické přeměny a na zvládnutí simulačního modelování těchto mechatronických zařízení.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Hadaš, Z., Singule, V., Ondrušek, Č.: Energy Harvesting, studijní opora FSI.Report, Energy Harvesting and Storage for Electronic Devices 2009-2019, IDTechEx.Mukherjee, S., et al.: AmIware Hardware Technology Drivers of Ambient Intelligence, Philips Research Book Series Vol. 5, Springer Netherlands, 2006.Fiala, P., Kadlecová, E.: Modelování elektromagnetických polí, FEKT VUT v Brně, 2005.Grepl, R.: Modelování mechatronických systémů v Matlab/SimMechanics, BEN, 2007.Adams, Thomas M., Layton, Richard A.: Introductory MEMS Fabrication and Applications, 2010. Shashank Priya, Daniel J. Inman: Energy Harvesting Technologies, Springer US, 2009

Požadavky

Znalosti kinematiky a dynamiky, řešení diferenciálních rovnic druhého řádu, zákony elektromechanické přeměny energie, zákony zachování energie, základní znalosti měření elektrických a neelektrických veličin, simulační software Matlab-Simulink a ANSYS (základní znalosti).

Garant

Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D.