Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biomechanika I (FSI-RBA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-RBA - Biomechanika I, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získat systémový přehled o bioinženýrských oborech (od bioniky přes biomechaniku až po genetické inženýrství), o struktuře biomechaniky (se zaměřením na biomechaniku člověka), biomateriálového inženýrství a lékařství. Seznámit se s metodologií řešení základních biomechanických problémů z oblasti svalově-kosterní, srdečně-cévní a dentální biomechaniky a z biomechaniky buněk. Získat přehled o vlastnostech a chování biologických materiálů a materiálů používaných na různé druhy implantátů. Získat základní poznatky o anatomii, fyziologii , histologii a patologii buněk a lidských tkání.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Čihák: AnatomieKřen J., Rosenberg J., Janíček P.: BiomechanikaValenta J.: BiomechanikaOdborné články z internetuKřen, Rosenberg, Janíček: Biomechanika. Vydavatelství Západočeské univerzity, Plzeň, 1997.Janíček P. Učební texty z připravované publikace o biomechanice.Valenta a kol.: Biomechanika. Academia Praha, 1985.Janíček P. Učební texty z připravované publikace o biomechanice.PETERSON, D. R.; BRONZINO, J. D. Biomechanics: Principles and Applications. Taylor & Francis, 2007-09-25. 357 p. ISBN: 9780849385346.

Požadavky

Základní poznatky z biologie na úrovni střední školy a poznatky z mechaniky těles, systémové metodologie a mechaniky kontinua.

Garant

prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Přemysl Janíček, DrSc.