Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biomechanika III (FSI-RBM-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-RBM-A - Biomechanika III, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Podat základní všeobecné informace o vlastnostech prvků srdečně cévní soustavy,podrobně potom pojednat o těch vlastnostech, které jsou významné pro mechaniku. Zvládnout výpočtové modelování mechanického chování těchto prvků na úrovni odpovídající současnému stavu vědy a techniky a možnostem hardwaru a softwaru. Seznámit se s implantáty používanými v srdečně-cévní soustavě a jejich konstrukčními principy.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Cardiovascular solid mechanics. Cells, Tissues and Organs.Springer, 2002.Křen J., Rosenberg J., Janíček P.: BiomechanikaValenta a kol.: Biomechanika srdečně cévního systémuBiomechanics. Mechanical properties of living tissues.Springer, 1993.Čihák R.: AnatomieKřen J., Rosenberg J., Janíček P.: Biomechanika

Požadavky

Znalost základních pojmů pružnosti a pevnosti (napětí, deformace, obecný Hookeův zákon), dále vyžadována membránová teorie skořepin, řešení válcové tlustostěnné nádoby.Základní vlastnosti neizotropních látek. Základní vlastnosti Newtonských kapalin (viskozita). Základy MKP a elementární znalost práce se systémem ANSYS.

Garant

prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Burša, Ph.D.