Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Deformace a porušování materiálu (FSI-RDF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-RDF - Deformace a porušování materiálu, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Kurs je zaměřen na metody používané k zajištění integrity strojních zařízení a konstrukcí. Metody zahrnují dvě části - vlastní výpočet a hodnocení odolnosti materiálu vůči porušení. Úkolem kursu je výklad podstaty a hodnocení odolnosti materiálu vůči porušení na základě materiálových charakteristik (mez kluzu, lomová houževnatost nebo křivky napětí - doba života při únavě nebo při creepu).

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Anderson T.L: Fracture Mechanics, Fundamentals and Applications, CRS Press 1995Veles P.: Mechanické vlastnosti a skúšanie kovov, ALFA, SNTL 1985Ashby F.M.- Jones D.R.H.: Engineering Materials I,II,Pergamon Press 1995Strnadel B.: Řešené příklady a technické úlohy z materiálového inženýrství, skripta VŠB, dostupné v areálové knihovněDowling E.N.: Mechanical Behaviour of Materials,Prentice Hall International Editions 1993

Požadavky

Vysokoškolské kurzy z matematiky, fyziky, materiálových věd a mechaniky.

Garant

prof. Ing. Ivo Dlouhý, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Ivo Dlouhý, CSc.