Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba a řešení inovačních zadání (FSI-RTR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-RTR - Tvorba a řešení inovačních zadání, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvýšit adaptabilitu studentů pro rychle se měnící podmínky v praxi. Osvojit metodické a systematické (analyticko syntetické) nástroje řešitele pro formulaci i řešení inovačních až invenčních zadání.Osvojit způsob práce se znalostním systémem Invention Machine (Techoptimizer, Knowledgist, GoldFire) ve fázi analýzy, syntézy řešení, stejně jako ve fázi verifikaci nalezených variant řešení, a to v konfrontaci se stavem techniky v dané oblasti (www stránky, databáze patentů, "dolování" znalostí, sémantický vyhledávač).

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Devojno, I:Zdokonalování technických systémů metodami TRIZ. INDUS, Brno 2000.http://www.triz-journal.comFEY, V.; RIVIN, E. Innovation on Demand: New Product Development Using TRIZ. Cambridge University Press, 2005-10-06. 258 p. ISBN: 9780521826204.

Požadavky

Základy fyziky a techniky. A vaše ambice řešit reálné technické problémy.

Garant

doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc.