Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Diagnostika životního prostředí (FSI-TDI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-TDI - Diagnostika životního prostředí, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu je rozšířit znalosti těch oblastí fyziky, které mají zásadní vliv na utváření a vlastnosti životního prostředí. Očekává se, že studenti nabudou přesvědčení o důležitosti tvorby a ochrany životního prostředí při řešení každého technického problému, kterým se budou v rámci svého povolání zabývat.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Boeker E. - Riek van Grondelle: Environmental Physics. John Wiley&Sons, 1994.Vaňková, M. a kol.: Hluk, vibrace a ionizující záření. Část I a II. PC-DIR Brno, 1995 a 1996.Klener,V. a kol.: Principy a praxe radiační ochrany. SÚJB Praha, 2000.

Požadavky

Kmitavý pohyb. Harmonický oscilátor. Skládání harmonických kmitů.Vlnění. Harmonická vlna rovinná a kulová. Superpozice a interference vlnění.Spektrum atomu vodíku. Emise a absorpce světla. Atomy s více elektrony.Fyzika atomového jádra. Jaderné přeměny. Radioaktivita.

Garant

doc. RNDr. Miroslav Doložílek, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Miroslav Doložílek, CSc.