Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná fyzika II (Elektřina a magnetismus) (FSI-TF2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-TF2 - Obecná fyzika II (Elektřina a magnetismus), Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit studenty s elektromagnetickou interakcí a se souvisejícími ději ve vakuu i v látkách, objasnit vzájemný vztah elektrického a magnetického pole, význam Maxwellových rovnic a ukázat souvislost elektromagnetismu s optikou a teorií obvodů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

HALLIDAY, D. - RESNICK, R. - WALKER, J.: Fyzika. VUTIUM, Brno 2001ALONSO, M., FINN, E. J.: Fundamental University Physics, Vol. II. Addison-Wesley, Reading 1967SEDLÁK, B., ŠTOLL, I.: Elektřina a magnetismus. Academia Praha, 1993ŠANTAVÝ, I., LIŠKA, M.: Elektromagnetismus. Skriptum VUT v Brně. Elektronická verze: http://physics.fme.vutbr.czSLATER, J. C., FRANK, N. H.: Electromagnetism. Dover, New York 1969.BOČÁNEK, L. - HORA, J.: Úlohy z Fyziky II, skriptum MU Brno

Požadavky

Předpokládá se znalost diferenciálního, integrálního a vektorového počtu a znalost fyziky na středoškolské úrovni.

Garant

prof. RNDr. Radim Chmelík, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Radim Chmelík, Ph.D.