Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie optické výroby (FSI-TOV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-TOV - Technologie optické výroby, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem semestrálního kursu TOV je seznámit studenty s odlišnostmi optické výroby vzhledem k břitovému opracování kovů v běžné strojírenské výrobě a naučit je nejen správnému zadávání technických parametrů pro výrobu optických prvků, ale též získání znalostí pracovních postupů, základních optických strojů a nástrojů, kontrolních měřicích metod a přístrojů používaných v dílenské a laboratorní praxi.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

HORNE, D.F.: Optical Production Technology. Adam Hilger, London, 1972.ŠULC, V.: Technologie přístrojové techniky I. ES ČVUT Praha, 1990.VÁCLAVÍK, P.: Technická optika II. ES ČVUT Praha, 1991.KAMARÁD, J. a kol.: Vybrané stati z přesné mechaniky, SNTL Praha, 1955.Katalog fy Schott: Optisches GlasHARNA, Z.: Přesná mechanika. 1. vyd. Brno: VUT FS, 1996.U.S. precision lens: The handbook of plastic optics. Second edition, Cincinnati, 1983.

Požadavky

Zásady technického kreslení, základní způsoby strojního obrábění, specifické způsoby konstrukce užívané při návrhu jemnomechanických součástí, základní principy geometrické optiky.

Garant

Ing. Martin Antoš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Antoš, Ph.D.