Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítače v experimentu (FSI-TPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-TPE - Počítače v experimentu, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu je seznámit studenty se základními prvky automatizovaného měření s počítačovou podporou na takové úrovni, aby byli schopni připojit měřící přístroje k počítači přes standardní rozhraní a ovládat je pomocí standardního programovacích nástrojů a také využít seriového a paralelního portu PC pro generování a testování binárních signálů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

National Instruments: Instrumentation Ref. and Catalogue, 2005-2010. National Instruments, Austin TX, USAKainka B.: Měření, řízení a regulace pomocí PC. BEN - technická literatura, Praha, 2003.Horák,J.: Hardware. Computer Press, Praha, 2000.IEE 488 and VXIbus Control, DA and Anal. National Instruments. Austin TX, USA.Matoušek,D.: USB prakticky. BEN - technická literatura, Praha 2003Matey J.R.: Catching the Right Bus. Computers in Physics. Vol.7,8,9.

Požadavky

Číselné soustavy - dekadická, binární, hexadecimální. Základy programování v některém programovacím jazyce (Pascal, Visual Basic, C). Technické prostředky počítače.

Garant

doc. RNDr. Miroslav Doložílek, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Miroslav Doložílek, CSc.