Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Fyzikální praktikum II (FSI-TR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-TR2 - Fyzikální praktikum II, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenty samostatně provádět měření základních fyzikálních veličin, zpracovat data, provést intervalový odhad výsledku měření a tyto výsledky interpretovat a diskutovat. Seznámit studenty s funkcí a vlastnostmi základních měřících přístrojů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

KUČÍRKOVÁ, A. - NAVRÁTIL, K.: Fyzikální měření IKučírková, A. - Navrátil, K.: Fyzikální měření. I.SPN Praha, 1986.CHUDOBA, T. - JANČA, J. - KAPIČKA, V. - SODOMKA, L.: Fyzikální praktikum IIIHalliday,D. - Resnick,R. - Walker,J.: Fyzika. VUTIUM, 2000.BROŽ, J. a kol. : Základy fyzikálního měřeníHUMLÍČEK, J.: Statistické zpracování výsledků měřeníPánek P.: Úvod do fyzikálního měření, skriptum MU Brno

Požadavky

Znalosti z oblasti vedení elektrického proudu v kovech a v polovodičích, základní rovnice geometrické optiky, popis interference světla.

Garant

RNDr. Luděk Bočánek, CSc.

Vyučující

Mgr. Filip Münz, Ph.D.RNDr. Alois Nebojsa