Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Jakost a metrologie - M (FSI-TRJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-TRJ - Jakost a metrologie - M, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit studenty s problematikou jakosti a metrologie v rámci komunitárního práva EU a současného stavu v ČR. Jedná se zejména o oblast technické normalizace, metrologie a zkušebnictví. Jsou řešeny základní otázky TQM (Total Quality Management) a praktické problémy aplikací noremČSN EN ISO řady 9000, 45000 a 14000. Součástí kurzu je detailní rozbor mě-ření a měřicích metod pro oblast geometrických veličin.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Nenadál, J. a kol.: Moderní management jakosti. Management Press, Praha, 2008 (CS)Frehr,U.: Total Quality Management, , 0Vačkář,J.-Teš,V.: Řízení jakosti a metrologie, , 0Imai, M.: Kaizen. Computer Press, Brno, 2007, ISBN 978-80-251-1621-0 (CS)Kožíšek,J.: Statistické zabezpečování jakosti, , 0Mizuno, S.: Řízení jakosti. Victoria Publishing, Praha, 1996, ISBN 80-85605-38-4 (CS)

Požadavky

Základní znalost z oboru metrologie a matematické statistiky

Garant

doc. Ing. Alois Fiala, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Alois Fiala, CSc.