Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Databázové systémy (FSI-VDS-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-VDS-K - Databázové systémy, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základními databázovými technologiemi pro efektivní návrh a správu aplikací s velkým rozsahem údajů v prostředí internetu.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Connoly, T.M. and Begg, C.E.: Database Systems : A Practical Approach to Design, Implementation and Management. Pearson Education, 2004 (4th edition).Pokorný, J. - Halaška, I. : Databázové systémy, , 0Date, C.J.: An Introduction to Database Systems. Addison Wesley, New York, 2003 (8th edition).Farana, R. : Tvorba relačních databázových systémů., , 0Fortier, P.J.: Database Systems Handbook. McGraw-Hill, 1997.Pokorný, J.: Visual Basic pro aplikace Accessu 2000., , 0Lacko, L.: SQL. Hotová řešení pro SQL Server, Oracle a MySQL. Computer Press, Brno, 2003.Pokorný, J.: Konstrukce databázových systémů. Skriptum ČVUT FEL, Praha, 1999.Pokorný, J.: Visual Basic pro aplikace Accessu 2000. Kopp, České Budějovice, 2000.Pratt, J.P.: A Guide to SQL. Course Technology, 2003 (6th edition).Ullman, L.: PHP and MySQL for Dynamic Web Sites. Pearson Education, 2003 (český překlad: PHP a MySQL: Názorný průvodce tvorbou dynamických www stránek. Computer Press, Brno, 2004).Viescas, J.: Mistrovství v Microsoft Access 2000. Computer Press, Praha, 2000.Williams, H.E. and Lane, D.: Web Database Applications with PHP and MySQL. O’Reilly, 2002 (český překlad: Programujeme webové aplikace pomocí PHP a MySQL. Computer Press, Praha, 2002).

Požadavky

Ke studiu databázových systémů postačují základní znalosti z tvorby algoritmů a jazyka Pascal (nebo Delphi).

Garant

prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D.