Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Programovatelné automaty (FSI-VPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-VPL - Programovatelné automaty, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cíle předmětu: Základním cílem předmětu je seznámit studenty s možnostmi, které programovatelné automaty (PLC) nabízejí, s charakteristikami jednotlivých druhů a umožnit jim detailnější zvládnutí vybraných typů. Studenti získají absolvováním předmětu základní zkušenosti s prací s programovatelnými automaty. Prakticky se seznámí s některými typy PLC a získají obecný přehled o dalších typech. Budou schopni zvolit pro konkrétní aplikaci vhodný typ automatu a vytvořit pro něj řídící program. Dalším cílem je seznámit studenty s podstatou a vlastnostmi regulátorů s nespojitým výstupem.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Hughes, T.A., Programmable Controllers (4. Edition), ISA, 2004Hughes, T.A., Programmable Controllers (4. Edition), ISA, 2004Firemní dokumentace Siemens k LOGO! (http://www.siemens.cz)Firemní dokumentace Siemens k LOGO! (http://www.siemens.cz)Firemní dokumentace Siemens k PLC Simatic S7-200 (http://www.siemens.cz)Firemní dokumentace Siemens k PLC Simatic S7-200 (http://www.siemens.cz)Šmějkal, L., Martinásková, M.: PLC a automatizace - Základní pojmy, úvod do programování. Praha, BEN 1999.Šmějkal, L., Martinásková, M.: PLC a automatizace - Základní pojmy, úvod do programování. Praha, BEN 1999.Martinásková, M., Šmejkal, L.: Řízení programovatelnými automaty. Skripta ČVUT, Praha 1998Martinásková, M., Šmejkal, L.: Řízení programovatelnými automaty. Skripta ČVUT, Praha 1998

Požadavky

Předpokládají se znalosti základů automatického řízení a programování.

Garant

doc. Ing. Zdeněk Němec, CSc.

Vyučující

Ing. Tomáš Marada, Ph.D.