Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optimalizace procesů a projektů (FSI-VPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-VPP - Optimalizace procesů a projektů, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit posluchače s přístupy k tvorbě a s aplikacemi matematických metod pro optimální řízení procesů technologických i ekonomických, uplatnitelných například v automatizaci strojírenství, v ekonomickém řízení strojírenské výroby, v projektovém řízení a v optimalizaci informačních systémů při využívání soudobých prostředků informatiky, a seznámit se s podílem informatiky na zdokonalování těchto metod a přístupů.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Bertsekas, D. P.: Dynamic Programming and Optimal Control. Athena Scientific, Nashua. 2007.KLAPKA, J.; DVOŘÁK, J.; POPELA, P.: Metody operačního výzkumu. VUTIUM, Brno, 2001. ISBN 80-214-1839-7.Puterman, M. L.: Markov Decision Processes: Discrete Stochastic Dynamic Programming. Wiley-Interscience, New Jersey, 2005.Bertsekas, D. P.: Dynamic Programming and Optimal Control. Athena Scientific, Nashua. 2007.Kerzner, H.: Project Management: A Systems Approach to Planning, Scheduling, and Controlling. Wiley, New Jersey, 2009.TURBAN, E., MEREDITH, J.: Fundamentals of Management Science. Irwin, Boston, pp. 1010, 1991. ISBN 0-256-11411-0Gros, Ivan: Kvantitativní metody v manažerském rozhodování, Grada Publishing a.s., Praha, 2003.Brucker, P.: Scheduling Algorithms. Springer-Verlag, Berlin, 2010.Gros, Ivan: Kvantitativní metody v manažerském rozhodování, Grada Publishing a.s., Praha, 2003.Jablonský, J.: Operační výzkum. Kvantitativní metody pro ekonomické rozhodování. Professional Publishing, Praha, 2007.

Požadavky

Znalosti základů matematické analýzy, algebry, teorie množin, statistiky a pravděpodobnosti.

Garant

prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D.