Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Roboty a pružné výrobní systémy (FSI-VRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-VRP - Roboty a pružné výrobní systémy, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače s praktickým použitím vhodných typů PRaM pro návrhy robotizovaných pracovišť a s technickými vlastnostmi pružných výrobních systémů (PVS), jakož i zásadami volby jednotlivých komponentů PVS.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

1. Warnecke, H-J.: Revolution der UnternehmenskulturMatička, R, Talácko, J.: Konstrukce MaPR2. Molnár, Z.: Počítačem integrovaná výroba - CIMKolíbal, Z.: Průmyslové roboty I - Konstrukce PRaMBělohoubek, P., Kolíbal, Z.: Průmyslové roboty IV - Projektování výrobních systémů s PRaMJean Pieree Merlet: Parallel Robots, Sophia Antinopolis, France, 2001Lung Wen Tsai: The Mechanics of Serial and Parallel Manipulator, University of Maryland 2003Knoflíček, R.: Roboty a pružné výrobní systémy, studijní opora, FSI VUT v Brně, 2004 - viz také www.fme.vutbr.czKnoflíček, R.: Mobilní roboty pro průmyslové využití, Ak. nakladatelství CERM, s. r. o. Brno, 2005Novák, P.: Mobilní roboty - pohony, senzory, řízení, Technická literatura BEN Praha, 2005

Požadavky

Základy z konstrukce a projekce strojů a zařízení.

Garant

doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr.