Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie (FSI-WCM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-WCM - Chemie, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je naučit studenty pochopit podobnosti a rozdíly v základních skupinách materiálů, jako jsou kovy, skla, keramika a polymery. Přednášky budou doplněny krátkým cvičením, které má za úkol pomoci studentům pochopit odpovědi na otázky, které jim byly zadány na konci přednášky, a procvičit přednášenou látku.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

B. Kostura, Obecná chemie, VŠB Ostrava, skriptum (CS)B. Kostura, Obecná chemie, VŠB Ostrava, skriptum (CS)H.Cídlová, Z. Mokrá, B. Valová, Obecná chemie, Pedagogická fakulta MU, Brno 2008, skriptum (CS)H.Cídlová, Z. Mokrá, B. Valová, Obecná chemie, Pedagogická fakulta MU, Brno 2008, skriptum (CS)D.Sedmidubský, V. Flemr, J. Svoboda, R. Cibulka, Základy chemie pro bakaláře, vydavatelstvi.vscht, Praha 2011 (CS)D.Sedmidubský, V. Flemr, J. Svoboda, R. Cibulka, Základy chemie pro bakaláře, vydavatelstvi.vscht, Praha 2011 (CS)Internetový zdroj, Přípravný kurz ke studiu obecné a anorganické chemie, Universita Pardubice (CS)Internetový zdroj, Přípravný kurz ke studiu obecné a anorganické chemie, Universita Pardubicejj (CS)MIT OpenCourseWare, Massachusetts Institute of Technology (EN)

Požadavky

Studenti by měli mít základní chemické znalosti na středoškolské úrovni.

Garant

prof. RNDr. Jaroslav Cihlář, CSc.

Vyučující

Ing. David Salamon, Ph.D.Ing. Vít Kašpárek