Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Degradace materiálů a predikace jejich životnosti (FSI-WDM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-WDM - Degradace materiálů a predikace jejich životnosti, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem uvedeného kurzu je seznámit studenty s problematikou výrobních a provozních degradací na takové úrovni, aby byli schopni posoudit vliv použitých technologií a podmínek exploatace na vlastnosti materiálů součástí a konstrukcí, a to včetně následného kvalifikovaného odhadu jejich zbytkové životnosti.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

editor Esaklul, K.A.: Handbook of Case Histories in Failure Analysis, Vol.1,2; ASM Int., 1992, ISBN 0-87170-078-6.Koutský,J.-Jandoš, F.-Karel,V.: Lomy ocelových částí, SNTL, Praha 1976, 345 s.Strnadel, B.: Nauka o materiálu. Konstrukční materiály a jejich degradační procesy. (Učební texty), FMMI VŠB-TU Ostrava,1993, 187 s.Strnadel,B.: Řešené příklady a technické úlohy z materiálového inženýrství, Ostravské tiskárny a.s., Ostrava 1998, 332 s.Remanent Life Prediction, IMechE seminar Pub., 1998, ISBN 186-05-815-44

Požadavky

Všeobecné znalosti z oboru materiálového inženýrství a souvisejících výrobních technologií (metalurgie, slévárenství, tváření, svařování, prášková metalurgie). Detailní znalost mezních stavů a pevnostních výpočtů.

Garant

prof. Ing. Rudolf Foret, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Rudolf Foret, CSc.