Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kovové materiály (FSI-WKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-WKM - Kovové materiály, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Studenti se mají v uvedeném předmětu orientovat při výběru a použití konstrukčních a nástrojových kovových materiálů aby byli schopni výběrem dosáhnout co nejlepších užitných vlastností v dané oblasti. Předmět navazuje na získané vědomosti z předmětů „Úvod do materiálových věd, „Struktura a vlastnosti materiálů a „Nekovové materiály a tyto doplňuje o inženýrské aplikace.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

ASHBY, F.M., JONES, D.F. Engineering Materials I,II. Pergamon press, Ltd.,EditorsSKOČOVSKÝ, P. PODRÁBSKÝ, T. Grafitické liatiny. EDIS, Žilina, 2005.DORAZIL, E. Kovové materiály. VUT, Brno, 1990.FREMUNT, P., PODRÁBSKÝ ,T. Konstrukční oceli. CERM, Brno, 1996.FREMUNT, P. KREJČÍK, J. PODRÁBSKÝ, T. Nástrojové oceli. Dům techniky Brno, Brno, 1994.CALLISTER, W.J. Materials Science and Engineering. John Wiley and sons,Inc.1994

Požadavky

Všeobecné znalosti z matematiky, fyziky a chemie ze střední školy.Základní znalosti technologie výroby železných a neželezných kovů a jejich slitin, tj. základní znalosti metalurgie, slévárenství, svařování, tváření, obrábění a tepelného zpracování kovů a jejich slitin.

Garant

prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Tomáš Podrábský, CSc.Ing. Martin Juliš, Ph.D.