Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příčiny vad a jejich diagnostika (FSI-WPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-WPV - Příčiny vad a jejich diagnostika, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět si klade za cíl seznámit studenty s problematikou výskytu,hodnocení, klasifikace a s příčinami vad, které neodlučitelně provázejívšechny výrobní procesy kovů a jejich slitin. Dále je zaměřen na diagno-stiku vad, zejména nedestruktivními metodami a také k tomu, aby student poznal a naučil se ovládat základní zásady evidence vad ve výrobě a takémožnosti prevence metalurgických a technologických vad.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Elbel T., Havlíček F., Jelínek P., Levíček P., Rous J., Stránský K. Vady odlitků ze slitin železa (klasifikace, příčiny a prevence). 1. vyd. Brno: MATECS, 1992. 339 s. (CS)Kopec Bernard a kol. Nedestruktivní zkoušení. 1. vyd. Brno:CERM, 2008, 571 s. ISBN 978-80-7204-591-4 (CS)Míšek B., Ptáček L. Defektoskopie a provozní diagnostika. 1. vyd. Brno: VUT v Brně, 1992. 174 s. ISBN 80-214-0425-6. (CS)Mills, Kathleen Davis, Joseph R.. (1987) - 9th edition. ASM Handbook, Volume 12 - Fractography. ASM International. (EN)

Požadavky

Základní znalosti technologie výroby železných a neželezných kovů a jejich slitin, tj. základní znalosti metalurgie, slévárenství, svařování, tváření, obrábění a tepelného zpracování kovů a jejich slitin. Základní znalosti pochodů fyzikální a chemické metalurgie. Znalosti z následujících oblastí materiálů: struktury kovů a jejich slitin, kompozitních materiálů, konstrukční keramiky, materiálů pro elektroniku. Znalosti mechanických, fyzikálních a technologických vlastností těchto materiálů. Znalosti o užití materiálů a jejich chování v technické praxi. Znalosti testů matematické statistiky a jejich aplikací.

Garant

doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Libor Pantělejev, Ph.D.