Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie (metalurgie, svařování, slévárenství) (FSI-WTC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-WTC - Technologie (metalurgie, svařování, slévárenství), Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získat znalosti o následujících technologiích: metalurgii, slévárenství a svařování železa a neželezných kovů. V každé z těchto technologií je věnována pozornost surovinám, semiproduktu, zařízení, tavicím pecím, jakosti a kontrole procesů a také finálnímu výrobku.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

LEVÍČEK, P. – STRÁNSKÝ, K. Metalurgické vady ocelových odlitků. SNTL, Praha 1984.TURKDOGAN, R. T. ,Fundamentals of Steelmaking.The Institute of Materials, London 1996.RUSÍN, K. Teorie slévárenských procesů. SNTL, Praha 1990.FLEMINGS, M.C.,Solidification Procesing. McGraw - Hill Book Company.HRIVŇÁK, I. Teória zvárania kovových materiálov. Veda, Bratislava 1989.PILOUS, V. – STRÁNSKÝ, K. Structural Stability of Deposits and Welded Joints in Power Engeneering. Gambridge International Science Publishing, Gambridge 1998.

Požadavky

Všeobecné znalosti a základní znalosti matematiky, fyziky a chemie ze střední školy.

Garant

prof. Ing. Milan Horáček, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Milan Horáček, CSc.