Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Certifikace a technická normalizace (FSI-XCN-K)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-XCN-K - Certifikace a technická normalizace, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získané znalosti umožňují studentů, připravovat procesy a systémy jakosti a jejich dokumentaci k prověřování formou auditu nebo působit jako auditoři procesů a systémů jakosti. Rozvedeny jsou oblasti technických požadavků na výrobky, harmonizace technických předpisů EU a harmonizace technických norem EU, základní programové dokumenty EU, tzn. Globální koncepce, Nový přístup, Modulární koncepce. Tyto informace usnadní posluchačům orientaci v složité struktuře právních a technických předpisů EU s důrazem na přínosy pro české subjekty a omezení možných rizik. Úkolem předmětu je, aby si studenti uvědomili význam prokazování shody na základě harmonizovaných technických předpisů, technických norem a dalších technických specifikací pro úspěšné uvádění výrobků na trh.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Fiala, A. a kol.: Řízení jakosti podle norem ISO 9000,0Fiala, A. a kol.: Řízení jakosti podle norem ISO 9000,0Úřední list Evropské unie,0Úřední list Evropské unie,0Ricchiute, D. N.: Audit,0Ricchiute, D. N.: Audit,0

Požadavky

Systémy managementu jakosti (ISO 9001). Technická normalizace - využití harmonizovaných norem pro posuzování shody. Technická dokumentace k výrobkům.

Garant

doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D.