Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér - průmyslový design IV (FSI-YA4-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YA4-A - Ateliér - průmyslový design IV, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kurzu je seznámit posluchače hlouběji s problematikou řešení konkrétního designérského problému a při práci na konkrétních úkolech dále rozvinout již získané dovednosti a návyky. Studenti by si měli osvojit schopnost aplikace své tvůrčí invence při respektování všech požadavků kladených na daný průmyslový výrobek.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Dušan Šindelář: Estetika užité tvorby Carlotte & Peter Fiell: Designing the 21st CenturyCarlotte & Peter Fiell: Industrial Design A-Z, Taschen 2000Periodikuim: Design trend 1992-2004Newbury S,: Auta: Design pro nové tisíciletí 1 a 2,Knižní klub 2002Periodikum: DESIGN IN, Vyd.: Design SlovakiaJohn Heskett: Industrial Design, Thames a Hudson, 1980 V.A.Danilenko: Osnovi Dizajnu

Požadavky

Účast ve výuce je podmíněna splněním podmínky návaznosti předmětů - absolvování Ateliérů - průmyslový design I, II a III. Student musí ovládat kresbu a modelování. Dále je nutno zvládat a pochopit základy prostorové tvorby, výtvarné kompozice a realizace třírozměrných modelů. U návrhů je potřebné osvojení designérských řešení průmyslových výrobků. Je žádoucí znalost programů Rhino, Photoshop nebo Corel Draw.

Garant

doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.

Vyučující

doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.