Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Typologie designu (FSI-YDT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YDT - Typologie designu, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je pochopit zásady geometrie objektu, tvarosloví i vazeb formy a obsahu platné v designérské tvorbě a tím vytvoření předpokladů pro tvůrčí ateliérovou práci ve vyšších ročnících. Důraz je kladen na umění obhajoby výsledků řešení, závěrečnou prezentaci za pomoci nových počítačových technologií.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Wong. W.: Principes of Form and Design, John Wiley & Sons, Canada 1993 (EN)Wong, W.: Principes of Form and Design, John Wiley and Sons, Canada 1993 (EN)Harris R. L.: Information Graphics. - New York : Oxford University Press, 1999 (EN)Denk, Z.: Průmyslový design, VUT Brno (CS)Antal J. a kol.: Abstrakcia a kreslenie architektonického priestoru (CS)Crhák F., Kostka Z.: Výtvarná geometrie. - Praha: SPN, 1977. (CS)Pauly, J.: Z dějin průmyslového designu IV, Národní technické muzeum, Praha, 2000 (CS)Procházka, P.: Principy navrhování, VUT v Brně, 1992Denk, Z.: Průmyslový design, VUT v Brně (CS)

Požadavky

Předmět navazuje na předmět Základy designu. Proto se předpokládá základní orientace studenta v teorii designu, stejně jako porozumění základním zásadám designérské tvorby. Dále se předpokládá základní úroveň kresebného a grafického vyjadřování, což je vstupním předpokladem pro úspěšné zvládnutí náročnějších grafických a již i trojrozměrných úkolů.

Garant

doc. akad. soch. Ladislav Křenek, ArtD.

Vyučující

Ing. Dana Rubínová, Ph.D.Ing. Eva Fridrichová