Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Umění a řemesla (FSI-YDU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YDU - Umění a řemesla, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s pojmy a vztahy v oblasti výtvarného umění, designu, užitého umění a uměleckých řemesel . Úkoly kurzu jsou řešeny jako předstupeň ateliérů - průmyslový design.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Crhák F., Kostka Z.: Výtvarná geometrie. - Praha: SPN, 1977.Rilley, N.: The Elements of Design. - London: Octopus, 2003.de Morant, H.: Dějiny užitého umění. - Praha: Odeon, 1983.Frolec, I.: Kovářství. - Praha: Grada, 2003.Vondruška, V.: Sklářství. - Praha: Grada, 2002.Dlabal, S.: Nábytkové umění. - Praha: Grada, 2000.Zub, G.: Ozdobné kovové ploty a mříže. - Praha: Grada, 1999.Rileyová N.: Dějiny užitého umění. - Praha : Slovart, 2004.

Požadavky

Účast ve výuce je podmíněna splněním podmínky návaznosti předmětů - nutné absolvování kurzů Základy designu a Typologie designu.

Garant

doc. Ing. arch. Jan Rajlich

Vyučující

doc. Ing. arch. Jan Rajlich