Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér - experimentální design (FSI-YED-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YED-A - Ateliér - experimentální design, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je rozvoj experimentálně invenčního přístupu k designérské tvorbě, využívající moderní tvůrčí metody jako například brainstorming při hledání nových pohledů a nápadů na zadané téma, přispívající k rozvoji tvůrčí osobnosti designéra.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Byars, Mel: Design encyclopedia, Klinkhardt+Bietmann, 1994Lamarová, M.: Průmyslový design, Odeon, 1984John Heskett: Industrial Design, Thames a Hudson, 1980 Periodika: Design trend 1992-2004Marzano Stefano, Vision of the Future, Uitgeverij V + K 1996Carlotte & Peter Fiell: Industrial Design A-Z, Taschen 2000

Požadavky

Účast ve výuce je podmíněna splněním podmínky návaznosti předmětů. Student musí zvládat základy kresby a modelování, nutné pro prezentaci designérských návrhů. Dále je nutno zvládat a pochopit základy prostorové tvorby, výtvarné kompozice a realizace třírozměrných modelů. U návrhů je potřebné osvojení designérských řešení jednodušších průmyslových výrobků. Pro tvorbu je nezbytná znalost modelářských programů (Rhinoceros 3D, Cinema 4D, apod.) a programů grafických (Adobe Photoshop, Illustrator, apod.)

Garant

doc. akad. soch. Miroslav Zvonek, ArtD.

Vyučující

doc. akad. soch. Miroslav Zvonek, ArtD.