Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér - konceptuální design (FSI-YEX-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YEX-A - Ateliér - konceptuální design, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je další rozvoj kreativních a invečních schopností studentů řešit obecné zadání v oblasti designu netradičními myšlenkovými postupy. Studenti zde nemusí tak důsledně respektovat jinak přísně dané technické, technologické, provozní či ekonomické požadavky.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

John Heskett: Industrial Design, Thames a Hudson, 1980Lamarová, M.: Průmyslový design, Odeon,1984 Periodika: Design trend 1992-2004Byars, Mel: Design encyclopedia, Klinkhardt+Bietmann, 1994Carlotte & Peter Fiell: Industrial Design A-Z, Taschen 2000

Požadavky

Student musí zvládat základy kresby a modelování, nutné pro prezentaci designérských návrhů. Dále je nutno zvládat a pochopit základy prostorové tvorby, výtvarné kompozice a realizace třírozměrných modelů. U návrhů je potřebné osvojení designérských řešení jednodušších průmyslových výrobků. Pro prezentaci projektů je žádoucí znalost programů Rhinoceros 3D, Illustrator a Photoshop.

Garant

doc. akad. soch. Miroslav Zvonek, ArtD.

Vyučující

Ing. Ondřej Baslerakad. soch. Tamara BuganskáIng. Martin Ondra