Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér - grafický design (FSI-YG1-A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FSI-YG1-A - Ateliér - grafický design, Fakulta strojního inženýrství, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Orientace v historii, teorii a technikách grafického designu a praktické procvičení práce s písmem, barvou a kompozicí v navrhování. Hledání smyslu designu vizuálních komunikací ve správném tj. rychlém a nezkresleném přenosu informace k uživateli, v různých grafických možnostech vyjádření obsahu informace a řešení její formy, ve vcítění se do zásad komunikačního procesu a roli designéra v něm.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Bringhurts, R.: The Elements of Typographic Style. - Point Roberts, USA : Hartley+Marks, 2002.Ollins W.: Corporate Identity. - London : Phaidon, 1992.Hlavsa, O.: Typografia 1-3. - Praha : SNTL, 1975-1981.Meggs P. B.: A History of Graphic Design. - New York : John Wiley, 1998.Henrion, Parkin: Design coordination. - London : Thames and Hudson, 1968.Davis, M.: The Fundamentals of Branding. - Laussanne : AVA, 2009.Chandler, D.: Semiotics: The Basics. - New York : Routledge, 2004.Lipton R.: The Practical Guide to Information Design. - Hoboken : John Wiley, 2007.Brockmann J. M.: Grid syst. in Graphic Design. - Niederteufen : Arthur Niggli, 1981.Rajlich J.: Grafika a propagace. - Brno : Mospra, 1992.Berger C.: Wayfinding. - Mies : RotoVision, 2005.

Požadavky

Základní znalosti vývoje a klasifikace písma, typografická a kompoziční pravidla, základní znalosti realizačních technik ve vizuální komunikaci (např. tisk, sazba apod.) viz. kurz "Písmo a typografie" (obor B-PDS). Praktická znalost grafických 2D programů (CorelDraw, Adobe apod.) je nutná, 3D programů (Rhinoceros apod.) vítaná.

Garant

doc. Ing. arch. Jan Rajlich

Vyučující

doc. Ing. arch. Jan Rajlichdoc. Mgr.A Pavel Noga, ArtD.